Når barn treffer våre såre følelser

Når barn treffer våre såre følelser

Et sted inne i meg kjente jeg det rørte seg i sårt punkt. Oi! Det kjentes så vondt å bli avvist. Det gikk dypere enn dette korte øyeblikket mellom meg og min datter. Hadde røtter i dypere opplevelser, langt tilbake i tid. Med ett kom tårene og jeg kjente trang til å gråte skikkelig. Jeg holdt min egen følelse, lot den få ekspandere og fylle sin plass.

Read More

Hvor vil du med ditt foreldreskap?

Hvor vil du med ditt foreldreskap?

Har du staket deg ut en kurs for ditt foreldreskap og vet hvor du vil, eller lar du deg lede litt tilfeldig inn på stier som dukker fristende opp underveis? Velger du strategier som hjelper akkurat nå eller styrer du etter en indre overbevisning om hva som gir best resultater på sikt? Har du satt deg opp liste over indre verdier som leder deg dit du egentlig vil?

Read More

Foreldreempatiens ABC - 5 steg til økt emosjonell kontakt med ditt barn

Foreldreempatiens ABC - 5 steg til økt emosjonell kontakt med ditt barn

Du vet det øyeblikket når du bare kjenner deg skikkelig sliten, trett, presset og stresset bygger seg opp inni deg og tærer på tålmodigheten din? Barnet ditt maser om noe eller nekter å høre etter og det som skulle ta to minutter drar ut til både halvtimen og tre kvarter? Kanskje nekter 3-åringen å komme med deg på badet for å gjøre unna kveldsstellet, har tusen ting som skal gjøres først og du kjenner deg desperat etter å få barnet i seng slik at du kan flate ut på sofaen etterpå? Hva gjør du? Hvordan reagerer du? Hva bygger seg opp inni deg? Husker du å gi deg selv empati og medfølelse?

Read More

Empati i hverdagen

Empati i hverdagen

Små barn har ofte store følelser. Samtidig har de en lite utviklet kapasitet til å sette ord på og forstå sine egne voldsomme emosjoner. Her trenger de vår hjelp! Jeg mener at å hjelpe våre barn å forstå egne følelsesutbrudd, sette ord på følelsene og gi empati er noe av det viktigste vi gjør i vår rolle som foreldre.

Read More

Våre innerste rom

Våre innerste rom

Endelig kjenner jeg lengselen min som noe godt. I mange år var lengselen min en fiende. Den holdt meg tilbake, gjorde meg redd for at det jeg lengtet etter var noe jeg ikke kunne oppnå. Men så plutselig en dag falt det på plass da jeg klarte å omfavne min egen lengsel og inkludere den i meg selv. Fra den dagen har lengselen vært min beste venn.

Read More