Slik hjelper du barn å sette ord på følelsene sine

Barn trenger hjelp til å sette ord på følelsene

Jeg sier titt og ofte til min datter at jeg elsker henne. I dag tidlig senket jeg stemmen og sa. "Verona - jeg elsker deg!" Hun smilte tilfreds for seg selv og så kom det, trygt og med overbevisning: "Mamma, du elsker meg hele dagen!"

Jeg fryder meg over disse små øyeblikkene der hun gir uttrykk for å vite at hun er elsket.

Hjelp barnet å sette ord på følelsene

Det kan være mye hjelp i "scripting" - foreslå ting barn kan si, til seg selv, i ulike situasjoner og når følelsene tar overhand. For eksempel når de blir overveldet av sinne og enten roper eller slår etter deg. Anerkjenn sinnet deres, la dem vite at det er ok å være sint  - og gi dem så noen ord de kan bruke for å uttrykke følelsene sine. "Oi, nå må du nok være veldig sint når du roper så høyt", eller "Wow - du ble visst skikkelig sint nå og fikk lyst til å slå for å vise hvor sint du er! Kan du prøve å si: "Mamma, jeg er sint!" Jeg har funnet dette veldig hjelpsomt for å snu situasjoner der jeg kunne føle meg trigget og har opplevd at mitt barn har funnet en bedre måte å uttrykke sitt sinne på når hun har fått noen ord hun kan bruke.

Det er også fint å gi barn gode ting å si til seg selv. "Jeg er et verdifullt barn!" "Jeg er betydningsfull!" "Jeg er elsket!"

Hva sier du til ditt barn for å fortelle han/henne at han/hun er elsket? Del gjerne i kommentarfeltet!

Signatur,egen