Hvordan vet du om foreldrecoaching er for deg?

Foreldrecoaching er for deg som vil foreta endringer i samspillet og relasjonen mellom deg selv og ditt barn, men som ikke vet helt hvor du skal begynne. Du lengter etter den dype, nære kontakten og relasjonen til barnet – den du kanskje ikke hadde til dine egne foreldre da du selv vokste opp. Du elsker ditt barn dypt og inderlig, og vil gjerne gi henne en plattform av bunnsolid, betingelsesløs kjærlighet! Vil hun skal hvile i dyp visshet om at hun er uendelig verdifull og betydningsfull. Jamt over opplever du kanskje at du er i en god relasjon med barnet ditt og at dere koser dere i hverandres selskap.

Likevel, du kjenner at foreldrerollen krever deg og at du noen ganger overmannes av følelser som vil rive deg bort fra ønsket om å være tilstede for barnet ditt på en god måte. Tålmodigheten flyr ut av vinduet. Du hever stemmen. Skriker til barnet ditt. Reagerer i egne følelser. Kjenner trangen til å flykte bort, la tanker og sanser vandre – til et sted der smerten ikke kjennes og din egen opplevelse av ikke å takle eller være god nok, døyves bort.

Kanskje ber du om unnskyldning og gir nye løfter til barnet og deg selv, for så å eksplodere på nytt i neste øyeblikk? Du hører den hviskende stemmen inni deg som forteller deg hvem du egentlig vil være sammen med barnet ditt, men oppe i hodet et sted er det som om forbindelsen blir brutt og brått stenger du stemmen ute. Kjenner trassen tar tak i deg og gjør deg hard. «Nå får det være nok!», tenker du kanskje, og kjenner følelsene rase på innsiden.

Med ett blir du oppmerksom på gråten til barnet ditt på en annen måte. Ser tårene som renner, fanger opp fortvilelsen og kanskje redselen i de ellers så tillitsfulle øynene. Noe i deg mykner med ett. Du ser hvordan barnet krymper litt og kjenner det vonde stikket inni deg. Den dårlige samvittigheten skyller over deg, og du kjenner deg skamfull, ubrukelig og brutal. Kritikken setter seg fast på innsiden. De harde ordene du sier til deg selv legger seg rundt hjertet og klemmer til. I slike øyeblikk klarer du ikke helt å elske deg selv, kjenner frykten for at drømmene du har om den nære, trygge relasjonen ikke er mulig å få til, at du ikke er en god nok mamma eller pappa. «Hva gjør jeg med barnet mitt», tenker du kanskje og kjenner uroen gnager?

Du lengter etter mer flyt og harmoni i hverdagen. Skulle ønske at du kunne finne måter å handtere slike situasjoner på som kjennes mer i samsvar med verdiene du har satt for foreldrerollen din. Du lengter etter dypere visshet om at du gjør de riktige tingene, tar de riktige grepene. Og, når du er helt ærlig med deg selv, vet du at det enda går spor tilbake til egen barndom som vil innhente deg og holde deg fanget i etablerte reaksjonsmønstre.

Grensesetting kjennes utfordrende. Du lengter etter å finne den gode balansen mellom det å sette faste grenser og å spille på lag med barnet ditt. Kanskje kommer ditt eget ønske om og behov for å være en kjærlig, elsket og godt likt mor eller far litt i veien for deg når grenser skal settes, og du vet ikke helt hva som skal til for at det skal fungere? Hvilke tiltak skal du ty til når barnet ikke hører etter, og hvordan påvirker det eventuelt relasjonen mellom dere? Jeg har vært på alle de stedene! Jeg har kjent på smerten! Og - jeg har erfart kraften i å frigjøre meg fra egen historie!

Denne vissheten, som kan være litt vanskelig å kjenne på; du vet med deg selv at det er nå du legger grunnlaget for relasjonen du kommer til å ha til ditt barn når hun er voksen, og også for hvordan barnets selvfølelse utvikler seg og følger ham inn i voksenlivet. Plattformen skapes nå! Du er villig til å søke dypere for å finne de svarene du trenger. Til dette er det godt å ha hjelp. Det er det jeg er her for. Jeg har selv erfart hvor uendelig godt det er å ha hjelp og støtte i mammarollen. Å bli holdt med empati når det føles utfordrende, for så å bli ledet over i min egen foreldrekraft – dypere inn i meg selv og nærmere inn i relasjonen med barnet mitt. Jeg vil gjerne gå sammen med deg – når du er klar! Fordi du og barnet ditt fortjener at du er din egen beste versjon og går inn i foreldrerollen med hele hjertet intakt! Jeg kan love deg at det er en dypt berikende og transformerende vei.

Er du klar til å ta de første skrittene? Spør deg selv: Hva er det du ønsker at din mor eller far hadde gjort annerledes, og hvordan tror du det ville ha påvirket livet ditt og forholdet du har til dine egne foreldre idag? Hva ville det ha vært verdt for deg? Er du villig til å legge inn den ekstra innsatsen for forholdet til ditt eget barn? Hva vil det koste deg og barnet ditt om du ikke gjør det?

Fyll inn kontaktskjemaet under så kontakter jeg deg for å avtale en innledende samtale der vi sammen gjør et dypdykk for å oppdage hva som holder deg tilbake fra å oppdage kilden til din fullt uttrykte foreldrekraft!

Signaturegen.jpg
Navn *
Navn