Å skape en god relasjon til våre barn handler oftest om å lytte innover. Om å se forbi atferd og opprørte følelser - både egne og barnets - og gjenkjenne behovet som skjuler seg bak. Om å gå barnet og deg selv i møte med lekenhet og undring, og la deg guide av visdommen du bærer inni deg. Om å legge velmenende råd, intellektuell kunnskap og gårdagens sannheter og opplevelser til side, og blottlegge deg for hva øyeblikket akkurat nå har å by på av ny innsikt. Om, igjen og igjen, å gi avkall på den agendaen du holder, og se at både barnet, du selv og hvert eneste øyeblikk er nytt og ferskt - og holder i seg potensialet for nærhet, sunnhet, kjærlighet, forståelse og vekst.

Jeg brenner for dette. At vi som foreldre skal finne veien forbi følelsene, inn til vår egen visdom. Gjenoppdage den, og sammen skape et større rom for barn til å vokse og utvikle seg til det fulle potensialet de bærer i seg fra den dagen de blir født. Barn er robuste, sunne, friske og hele! Født til å tenke, føle og oppleve - til å være i livet. Vår oppgave er å elske dem og være trygghet - mens de utforsker og oppdager verden og seg selv. For å klare det må vi gjenopprette kontakten med vår egen trygghet. Den vi bærer inni oss.  


Oppelsking

DSC_7602.jpg

Oppelsking er å ta barns følelser på alvor og gi næring til deres dypere behov. Det er å overøse barnet med empati, også for følelser som oppstår når vi setter grenser. Relasjonen står i sentrum, og belønning, straff og konsekvens gis ikke rom. Barn som elskes opp utvikler dyp emosjonell intelligens, evne til medfølelse og empati. De drives av indrestyrt motivasjon til læring, samarbeid, medvirkning og omsorg for seg selv og andre. 

Frigi din Foreldrekraft

o-FREEDOM-facebook.jpg

Vi bærer alle på en historie av emosjonelle sår og arr fra egen barndom og oppvekst. I møte med barna våre kommer disse sårene gjerne til overflaten og blokkerer vår evne til å respondere i tråd med egne ønsker og verdier. DU sitter med nøkkelen til å åpne DIN foreldrekraft! Hemmeligheten til fri foreldrekraft ligger i å ta fatt på ditt eget indre arbeid og lege disse sårene gjennom å forstå, plassere og eie din egen historie.

Kurs og Foredrag

DSC_6889b.jpg

Har du barn eller jobber med barn og ønsker deg en dypere innsikt i barns emosjonelle utvikling og behov?  Kunne du tenke deg en verktøykasse som gjør det lettere å spille på lag med barnets hjerne og gir deg trygghet når du må sette grenser?Jeg tilbyr kurs og foredrag for foreldre og barnehageansatte. Min tilnærming er enkel, menneskelig og nær og jeg vil gi deg praktiske verktøy koblet med innsikt som gir resultater.